Hoe maak je BigMac saus? BigMac saus maken doe je zo!
Vroege, toen we nog bij de Mac Donalds af en toe een burgertje gingen eten (onwetend wat voor meuk ze er instoppen en wat ze met de dieren doen) wat de BigMac eht favoriet. Een BigMac is heerlijk door de saus. het broodje met de 2 plakken karton en een beetje kaas is verder niet echt lekker of interessant om te eten maar de BigMac saus is heerlijk. BigMac saus maken is daar in tegen relatief gemakkelijk en hebben de meeste mensen gewoon in huis. Als wij hamburgers maken dan is de BigMac saus standaard aanwezig .BigMac saus is een saus die zoet en zuur combineert waardoor het zijn specifieke smaak krijgt.
Ingredienten BigMac saus
Deze BigMac saus is goed voor ongeveer 6 hamburgers (pas op je vingers als je het eet)
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels piccalilly
- 1 theelepel suiker
- 1 tl azijn
- 1 kleine ui
- 1 a 2 augurken
- zout en peper naar smaak
BigMac saus bereiden
- Snipper de ui en de augurken fijn
- gooi alles bij elkaar
- proef de saus nadat je het bij elkaar heb gedaan en vul aan met azijn, suiker en/of piccalilly tot het de juiste smaak heeft. Voorzichtig met de azijn!
Voor een goeie hamburger is de smaak volgorde heel belangrijk. De saus gaat niet of juist niet (alleen) boven op de hamburger. Voor een goeie hamburger met deze saus is de opmaak volgorde alsvolgt
- saus op het broodje
- gesnipperde ui erbij
- sla blaadje erop (ijsberg sla want dat blijft lekker knapperig)
- de hamburger erop
- eventueel plakje smelt kaas erop
- 2 plakjes augurk
- gebakken spek
- klein dotje BigMac saus op het bovenste deel van het broodje
- eet je vinger niet op! 🙂
Hoe maak je BigMac saus? BigMac saus maken doe je zo!